Blog > Komentarze do wpisu

Migdałowe mleko

Kochani!


Nadal jesteśmy w Andorze. 462 km kwadratowe w całości pokryte górami. Jak się domyślacie ciężko znaleźć w internecie jakieś ciekawe przepisy lub smaczki kulinarne z Andory. Jednym z nich jest mleko migdałowe. Wytwarzane z migdałów i wody może z powodzeniem zastąpić mleko w cieście - mi samo w sobie nie przypadło za bardzo do gusty, mimo, że migdały uwielbiam.


Składniki:

  • 100g migdałów
  • 250 ml gorącej wody
  • cukier do smaku
  • szczypta cynamonu

Migdały umieszczamy w misce i zalewamy wodą. Przykrywamy tak aby zaparzały się przez godzinę lub dwie. Po tym czasie przelewamy wodę z migdałami do blendera, dodajemy cynamon i cukier i miksujemy aż migdały staną się mączką.

 

poniedziałek, 14 lutego 2011, od-kuchni
Tagi: napoje

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:




BLOG W 5 TRENDACH - Zagłosuj

Ebook Wielkanoc 2013




Akcja Kuchnie Świata...od-kuchni informacje, instrukcje, podsumowania


Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria Top Blogi Blogroll.pl - katalog blogów Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...