Blog > Komentarze do wpisu

Mini Kanapeczki czyli andorskie finger food

Kochani!


To już ostatni przepis z Andory. Jutro przeniesiemy się znowu do Afryki, czeka nas wspólna kulinarna wyprawa do Angoli. Jednak wracając do naszych przekąsek - mini kanapeczki zwane w Andorze chlebkiem z pomidorami, uzupełniłam swoimi dodatkami i stworzyłam całkiem smaczne karnawałowe mini kanapeczki. Zdrowe, bo z kiełkami i czosnkiem i do tego zachwycająco pięknie wyglądające. Spróbujecie?


Składniki (na 6 kanapeczek):

 

  • 3 kromki chleba tostowego
  • 1/2 dużego dojrzałego pomidora
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 plastry wędliny
  • kiełki rzodkiewki
  • sól i pieprz do smaku
  • wykałaczki
Z chleba wykrawamy kółeczka i opiekamy je w tosterze. W międzyczasie pomidor i czosnek przeciskamy przez praskę i doprawiamy solą i pieprzem. Opieczone kromki smarujemy pastą pomidorową a następnie układamy na nich rożki z wędliny wypełnione kiełkami. Całość usztywniamy wykałaczką.

 

 

Smacznego!
B

poniedziałek, 21 lutego 2011, od-kuchni

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
ugotujmy
2011/02/22 18:17:42
lubię taki kolorowy minimalizm.
-
panna_malwinna
2011/03/09 18:42:43
bossskiee zdjęcie;)




BLOG W 5 TRENDACH - Zagłosuj

Ebook Wielkanoc 2013




Akcja Kuchnie Świata...od-kuchni informacje, instrukcje, podsumowania


Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria Top Blogi Blogroll.pl - katalog blogów Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...