Blog > Komentarze do wpisu
Kule daktylowo-migdałowe w otoczce sezamowejKochani! Składniki:
Ziarna kardamonu rozbijamy i wyciągamy nasionka. Daktyle i nasionka kardamonu wkładamy do blendera i miksujemy na papkę. Najlepiej robić to porcjami bo inaczej możemy przeciążyć blender. Daktylową papkę wkładamy do miseczki, dodajemy mielone migdały i dokładnie zagniatamy. Gotową masę rolujemy i obtaczamy w sezamie. Od zrolowanej masy odcinamy kawałki, które w rękach formujemy na kształt kuli. Każdą z kul ponownie obtaczamy w sezamie i rolujemy. czwartek, 11 sierpnia 2011, od-kuchni
Tagi:
desery
TrackBack
Komentarze
mopswkuchni
2011/08/11 13:54:12
Fajny pomysł na własne cukierki - takie to bym zjadła! Słodkie i tak pewnie są, bo zawierają daktyle!
2011/08/11 18:56:12
wspaniełe:) ...a ten sezam na pewno nadasje im cudownego posmaku:)
Gość: Smaczny Dom, *.hsi6.kabel-badenwuerttemberg.de
2011/08/16 20:12:11
o!i to jest dla mnie pomysl:) uwielbiam wszelakie owoce suszone..a jesli widze przepis, na podstawie ktorego moge ich uzyc...po prostu idealna sytuacja:)
|
![]() ![]() ![]() Akcja Kuchnie Świata...od-kuchni informacje, instrukcje, podsumowania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |