Blog > Komentarze do wpisu

Kandyzowane bataty

Kochani!

Dziś przenosimy się kulinarnie do Belize - to państwo leżące w Ameryce Środkowej, nad ciepłym Karaibskim morzem. Na początek proponuję Wam kandyzowane bataty - miękkie, słodkie kąski które nadają się świetnie na ciepłe śniadanie lub wieczorną przekąskę. Ja podałam je w serkiem typu Philadelphia i posypałam mieszanką ziół, co świetnie złagodziło ich słodycz. Do tego plaster ananasa i mamy energię na cały dzień :) Przepis oryginalny znajdziecie tutaj.

Składniki:

  • 1 średni batat
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklani brązowego cukru
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka cynamonu

Batat obieramy i kroimy w kostkę, przyprawiamy cynamonem. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy bataty i zalewamy je mieszanką wody i cukru. Gotujemy bez przykrywki na wolnym ogniu aż bataty zmiękną. Podajemy ciepłe.

Smacznego!
B



środa, 05 października 2011, od-kuchni

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
chantel111
2011/10/05 20:26:40
chętnie bym zjadła :)
-
nathalia8
2011/10/05 22:28:19
nigdy nie jadlam a zachecajaco wygladaja...:)
-
wariatka327
2011/10/06 10:07:43
Nigdy nie miałam okazji skosztować batatów... jestem ciekawa tego smaku
Pozdrawiam :)
-
2011/10/06 10:38:02
nigdy nie jadłam batatów ...ale przyznam szczerze, ze w tej postaci wyglądaja bardzo apetycznie:)




BLOG W 5 TRENDACH - Zagłosuj

Ebook Wielkanoc 2013




Akcja Kuchnie Świata...od-kuchni informacje, instrukcje, podsumowania


Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria Top Blogi Blogroll.pl - katalog blogów Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...