Blog > Komentarze do wpisu
Tosty z kurczakiem na styl ButhańskiKochani! Dziś kolejna propozycja na danie z odległego Buthanu. Tosty, które zdecydowanie różnią się zarówno przygotowaniem jak i smakiem od wszystkich jakie do tej pory jadłam. Polecam Was je serdecznie - szczególnie jeśli lubicie orientalne nuty smakowe. Przepis znaleziony tutaj, zmodyfikowany. Składniki:
Do pojemnika blendera lub robota kuchennego wrzucamy pokrojoną w kawałki pierś z kurczaka, zielone cebulki, ząbki czosnku, i małą papryczkę chilli. Dodajemy jako i przyprawę 5 smaków oraz sos sojowy. Wszystko miksujemy na pastę. Na chlebie tostowym rozsmarowujemy uzyskaną pastę, przykrywamy ją drugą kromką i przecinamy chleb po skosie na 4 kawałki. Gotowe kanapki smażymy na rozgrzanym oleju po około 3-4 minuty z każdej strony do uzyskania złoto brązowego koloru. Podajemy ciepłe na liściach ulubionej sałaty. Smacznego! wtorek, 08 listopada 2011, od-kuchni
Tagi:
Śniadnia
TrackBack
|
![]() ![]() ![]() Akcja Kuchnie Świata...od-kuchni informacje, instrukcje, podsumowania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |