Blog > Komentarze do wpisu
Boliwijska sałatka z ryżem i tuńczykiemKochani! Ponownie zabieram się do testowania przepisów z kuchni Ameryki Południowej. Tym razem odwiedzam Boliwię. Państwa w których dominuje ciepły klimat są często również przyjemne pod względem kulinarnym - dania są lekkie, proste i smaczne. Podobnie jest z tą sałatką - jej wykonanie nie zabiera wiele czasu, a wprost nie można się od niej oderwać... Przepis znalazłam tutaj. Składniki:
Ryż oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ryż przepłukujemy zimną wodą i wrzucamy do miski, marchew obieramy i kroimy w plastry - dodajemy do ryżu. Tuńczyka odsączamy z zalewy, dodajemy do ryżu. Następnie myjemy i kroimy drobno seler naciowy, dodajemy do sałatki razem z groszkiem i rodzynkami. Całość dokładnie mieszamy i podajemy. Smacznego! poniedziałek, 05 grudnia 2011, od-kuchni
Tagi:
sałatki
TrackBack
Komentarze
daria8802
2011/12/05 00:10:05
No tak, juz miałam iść spać, a tu takie klimaty kuszące moje oko. Coś dla mnie, muszę zrzucic kilka kilo do Świąt, zeby móc się rozkoszować wigilijnymi daniami i taka sałatka na pewno będzie mi sprzyjać, więc muszę ją przyrządzić, ale sądzę, że na ciepło tez będzie smaczna.
Gość: Carunia, *.pulman.pl
2011/12/05 00:11:54
Bardzo ciekawa propozycja-tak odległa kuchnia,a tak prosty przepis! Trzeba będzie zatem wypróbować :)
karmel-itka
2011/12/05 06:43:43
pysznie i smakowicie!
ryż z tuńczykiem pasują świtnie. i do tego takie pyszne warzywa. jak znajdę chwilę i miejsce w lodówce, z robię na bank!
Gość: Maggie, *.zen.co.uk
2011/12/05 09:00:18
Swietna, lekka salatka - idealna do lunchowego pudelka!
Gość: Monika, 212.191.69.*
2011/12/05 16:59:27
Rewelacyjna! Uwielbiam proste, a zarazem niebanalne przepisy na sałatki, które można ze sobą zabrać do pracy. Ta spełnia te kryteria idealnie!
|
![]() ![]() ![]() Akcja Kuchnie Świata...od-kuchni informacje, instrukcje, podsumowania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |