Blog > Komentarze do wpisu
Brazylijska sałatka ziemniaczano-tuńczykowaKochani! Doczekaliśmy się ostatniej propozycji ze słonecznej Brazylii - tym razem zapraszam Was na niezwykle prostą i smaczną sałatkę. Odrobina gotowanych w mundurkach ziemniaczków, tuńczyk i świeża zielona cebulka sprawiają, że na Waszym stole pojawi się prosta i ciekawa w smaku sałatka. Przepis oryginalny znajduje się tutaj. Składniki:
Ziemniaki szorujemy i gotujemy w mundurkach, w osolonej wodzie do miękkości, studzimy. Obieramy ze skórki i tniemy w kostkę, a następnie umieszczamy w misce. Dodajemy odsączonego z zalewy i pokruszonego na kawałki tuńczyka oraz posiekaną zieloną cebulkę. Mieszamy i odstawiamy. W kubku mieszamy majonez z sokiem cytrynowym i dodajemy do sałatki. Całość mieszamy raz jeszcze, doprawiamy solą i pieprzem, podajemy. Smacznego! wtorek, 07 lutego 2012, od-kuchni
Tagi:
sałatki
TrackBack
|
![]() ![]() ![]() Akcja Kuchnie Świata...od-kuchni informacje, instrukcje, podsumowania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |