Blog > Komentarze do wpisu

Jajka chrzanowo-szczypiorkowe

Kochani!

Wielkanoc jak szybko przyszła, tak szybko minęła jednak pozostało po niej trochę wspomnień, smaków, zapachów, uśmiechów oraz zmęczone nogi po spacerach. Nie pozostaje mi nic innego jak częścią tych wspomnień się z Wami podzielić - dziś zapraszam na faszerowane jajka, w wersji ostrej, chrzanowej, mocno Wielkanocnej. Przepis autorski.

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka ostrego chrzanu
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanej czerwonej cebuli
  • pieprz i sól do smaku
  • rzodkiewka i szczypiorek do dekoracji

Jajka gotujemy na twardo, obieramy bardzo delikatnie i rozkrawamy na pół. Wyjmujemy żółtka i mieszamy je w miseczce razem z jogurtem, chrzanem, pieprzem, solą, szczypiorkiem oraz cebulą. Gotową masą żółtkową napełniamy ułożone na talerzu białka, dekorujemy szczypiorkiem i rzodkiewką. Podajemy.

Smacznego!
B

środa, 11 kwietnia 2012, od-kuchni
Tagi: przekąski

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
mopswkuchni
2012/04/11 06:59:43
Mmmm, na pewno były bardzo smaczne! Ja robiłam z chrzanem z wasabi i taka wersja bardziej pasowała Jackowi... Twoja byłaby idealna dla mnie :)
-
2012/04/11 10:23:56
Fajne te jajeczka;)
-
2012/04/11 11:25:15
wyglada przepysznie, aż mam ochotę ugotować jaja:)




BLOG W 5 TRENDACH - Zagłosuj

Ebook Wielkanoc 2013




Akcja Kuchnie Świata...od-kuchni informacje, instrukcje, podsumowania


Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria Top Blogi Blogroll.pl - katalog blogów Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...